Home

De kweker

Mijn naam is Frans Geraets en woon in Tegelen, een stukje Venlo. Als tuinderszoon ben ik met plantenkweken op gegroeid. Ik kweek walnootbomen. Met name soorten of varieteiten met heel grote noten. Het idee hiermee te beginnen, kwam doordat in onze tuin een noteboom is gezaaid, waaraan abnormaal grote noten groeien. Ze zijn giga-groot. Vandaar de naam van de site.

De noten

De zijn lekker zoet. Het vruchtvlees krimpt niet met drogen. Ze blijven mits snel gedroogd en koel bewaard zeker een jaar lekker. Er groeien kleinere nootjes van 5 bij 2 centimeter naast grotere van wel 8 maal 5 centimeter. Door zijn relative lengte vond ik de bijnaam van mijn vader leuk. Deze notelaar heet: Juglans regia “Lange van Lod”.

Soorten

Omdat ik niet wil geloven dat dit de enige boom met zulke grote noten is en ik deze noot wil verbeteren door te kruisen, ben ik op zoek naar andere groot-dragende notelaars. Enkele heb ik al gevonden. De ondergrens heb ik op 6 centimeter gesteld, maar dan moeten ze van schil tot schil vol zijn of iets anders bijzonder. Die grens heb ik moeten nemen omdat 5 centimeter te veel voorkomt.

Website

De website heb ik gemaakt omdat vaker mensen wat wilden weten over waar ik mee bezig ben. Dan zat ik lange emails te typen en dat is een van mijn mindere talenten. Ik ga regelmatig updaten. Bezoek de site af en toe om te zien wat veranderd is. Ik keek met een schuin oog naar joomla, maar om me daarin te verdiepen viel mij tegen. Gewoon ouderwets html knippen en plakken is meer mijn ding. Tot voor kort. In internet explorer bleek buiten deze pagina niks te zien. De site is nu in wordpress Giganoten Gewone namen als walnoot en walnoten waren al vergeven. Giganoten vond ik goed te onthouden en leuk in het gehoor liggen. Wie mijn site met google zoekt, komt net als ik er achter dan giga-noten ook een de muziekterm is. Veel lees-en kijkplezier op deze website.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.